Calculatoare anul 2 semestrul 2

July 4, 2009

Termin aici seria blogurilor din lumea telurica , si voi continua cu aberatiile fantastico-umoristico-romantice cu care v-am obisnuit dupa acest post.

La cererea fanilor, calculatoare anul 2 semestrul 2 , sau cea mai smechera cautare pe google despre facultate ๐Ÿ˜€ Semestrul celor 3 P-uri : PA, PP, PC. Un semestru perceput subiectiv din cauza faptului ca am lucrat de la un capat la altul , fiind suprasolicitat cu un proiect mare in cadrul firmei. Ghidul supravieturii , partea a 4-a :

1. Achizitii de date : ( AD ) prof. Costica Stefanescu ( sau asta e numele fundasului din anii ’90 de la Borussia Dortmund? ) , laborant: Tataroiu. curs : nu am putut sa ma duc ca era vineri, laborator 10

Ca si optional obligatoriu. O materie despre care nu stiu ce sa va spun pentru ca nu am avut nicio urma de interes sau tangenta. Asa ca zic ce mi-au zis si altii din ani mai mari , care probabil au auzit de la altii de ani mai mari : “O combinatie intre EEA si TS si ED”. Multa teorie despre teoria chibritului, de cum se iau date din diverse locuri si se prelucreaza si se prepara in jdemii de feluri. Va recomand sa faceti laboratorul cu Tataroiu, pentru ca este mai relaxant decat cu Surpateanu, care printre altele preda si la CB. Oricum, Surpateanu are o atitudine relaxata fata de aceasta materie si nu pune probleme. Faceti labview, un simulator minune de vreo 4-5 giga ( sau cat o ocupa ) pe niste calculatoare care le lua 30 de min sa se deschida. Cate 4-5 la un calculator, dati click acolo, trageti o goanga si puneti-o pe ecran, si dati play. Am facut proiectul, a fost bine. Ca si examen, am avut un fel de partial . Din fericire a dat grila. Acuma vei auzi diverse: unii au venit cu 3 biletele a , b, c , pe care le-a pus intr-o urna si extrageau. Altii puneau pe toate a. Eu am pus pe toate la nimereala si am avut noroc mai ceva ca la cazino, intr-un semestru in care mi-a picat de 2 ori 0 la ruleta. Deci am promovat. Deci peste ani, nici macar nu voi mai stii de la ce vine AD.

2. Electronica Digitala. ( ED ) prof. Cupcea, lab. Tataroiu. curs: n-am fost ca era marti, lab. 10 , examen 9

Idem EEA. Pe care il picasem. Tranzistoare si Diode imbinate altfel astfel incat sa se realizeze o multitudine de circuite cu niste proprietati mai speciale. Stiam 2 chestii la prima parte de teorie , din cele 3 ( schema de examen e idem EEA ). TTL si comutarea TBIP. “Acum voi citi subiectele de teorie. Primul subiect: Comut…” Nu bine a terminat subiectul, ca am stiut ca am o sansa sa trec. Am turuit acolo tot ce stiam si eu si colega din fata si din lateral , am trasat graficele care habar n-am ce inseamna, problemele le stiam ca sunt cumva logice, si la 2 si la 3 la teorie nu am scris absolut nimic ๐Ÿ˜€ Am dat lucrarea ca pe un trofeu, si din pacate Surpateanu n-a avut incotro decat sa ma treaca. Sfat: Nu va asezati la geam in ultimele randuri cand da examen. A prins 3 studenti cu copiatul pe care i-a dus pana la exmatriculare ( s-a mai renegociat ulterior, dar cu greu) . Asa ca nu va riscati dampulea.

Teorie de 1.5 ori mai multa ca la EEA. Nici nu m-am deranjat s-o retin. Ceva cu TTL si CMOS si CBA ( circuite bascultante bistabile ) . A fost parca mai putin scarbos decat EEA, dar nici nu m-am deranjat prea tare. Am ales tactica 2 probleme si 1 teorie pe care poate ca si tu care citesti asta o vei alege. Decat sa ai emotii ca iti da ceva ce nu stii prea bine, mai bine sa n-ai emotii stiind ca oricum n-are ce sa iti dea ca sa stii ๐Ÿ˜€

La noi au picat mai putini la ED decat au picat la EEA . Ce e ciudat e ca notele cu care s-a trecut la ED ( s-a trecut si cu 5 , lucru destul de greu, veti vedea . Daca treci, treci cu minim 6-7 ) au fost mai mici decat cele cu care s-a trecut la EEA. Daca s-ar pica la alte materii cum se pica la EEA si ED, in 2-3 ani de zile numarul studentilor s-ar reduce la jumatate.

3. Paradigme de programare; ( PP ) prof. acelasi de la AA, Giumale. laborator: Andrei Mogos; curs: 10 ( n-am fost niciodata, dar am auzit ca e misto tare ) , lab. 5

“Va hog, putina atenie la mine. Ca sa faceti plobema va thebui sa fisi atenti la mine. Astasi vom fhace phimu labohatoh de Schim. Nu avethi vhoie sa foositi athibuili” .ย  Laboratoare cu un punctaj enorm, copiate de la cei din grupele de dinainte: Sfat: duceti-va cu ultimii la laborator , si mintiti ca aveti servici, ca sa va lase. Cate 3 la un calculator, ca in Africa de Sud. Doctor Scheme, Haskell, CLIPS si Prolog. 4 limbaje facute harcea parcea. Niste idei mi-au mai ramas ca abia a trecut sesiunea, dar cred ca in timp voi ramane doar cu o vaga impresie ce se va stinge si ea tiptil. La examen , morcovu cat casa. 10 grile si 6 problemute de 2-3 linii , 7 maxim. Cu mana pe inima nu am stiut nimic la examen ca am lucrat in sesiune si nu am avut timp sa invat, dar au stiut altii si pentru mine. Va multumesc ! Da pe un singur numar, deci examenul asta puteti sa il puneti oricand ca nu conteaza. Niste notiuni abstracte din care se dezvolta o adevarata teorie cu tot cu formule si teorie plecand de la niste definitii . Ceva destul de interesant, pacat ca m-a cam durut in

4. Calculatoare Numerice I . ( CN ) prof. Petrescu;ย  lab: Dragos

“Dragos, si aici trebuie sa fac… cam… adica sa pun o instructiune pe 16 biti nu ? ” “Da :D” “Si dupa aia o folosesc in alta de 32 de biti nu? ” “Da :D” “Si … dupa aia ce mai fac? ” “Da:D” Laboratorul neaparat cu Dragos, o dulceata de om. Veti lucra cu niste placute care comunica cu tastatura si cu monitorul si pe care … mama mama, spectaculos tare. Aveti vreo 5 lucrari de la laborator. Care o face primul si o da la toata lumea vor forma un grup fericit de oameni cu 10 la laborator. La examen, 5 teorii clasice si o problema la care ai voie cu orice. Nu ai cum sa pici decat daca te prinde copiind Dragos, care la examen e cam dur. La curs, ce sa faceti ? Mizerii de conversii, standard IEEE, cod Hamming si alte porcarii.

Ca sa citez un coleg al meu. “Uite ma, ca sigur ne da asta la examen. A dat si in alti ani, uita-te acolo in paranteza. O dat-o si in 2901, si in 2909 ” ( 2901 si 2909 sunt niste antice si de demult procesoare AMD care se studiaza in detaliu la curs )

—————————————————————————————————————————————

Materiile de mai sus mi-au mancat in timpul anului cam 5% din timpul pe care l-am alocat scolii. Ca sa stiti la ce sa va asteptati. Restul de 95% a fost folosit pentru 2 materii.

5. Proiectarea Algoritmilor ( PA ). prof. Vlad Posea, asistenti: partea buna despre PA este ca poti face laboratorul oricand, in orice 2 ore, incepand de luni dimineata de la 8 pana vineri seara la 8. Eu am facut laboratorul cu vreo 5 asistenti… curs: n-am fost niciodata pentru ca era joi, lab. 6-7-8, examen 9-10

Cursul are la baza 2 carti mari : Introducere in Analiza Algorimtilor a lui Giumale, si Cormen. Si cand zic ca are la baza, inseamna ca slideurile sunt un fel de rezumat la rezumatul a ceea ce este acolo ( vorbim de carti de cel putin 500 de pagini ). Ceea ce este explicat in Cormen e rezumat in slideuri, iar ceea ce nu este explicat in Cormen ramane neexplicat. Daca el insusi n-a stiut … d-apoi noi. Intentia cursului este una nobila, de aceea merita atentie: Vrea sa invete algoritmi smecheri. Incepe cu BKT si divide et impera deja-vu din SD ( iar un plus pentru Iorga ), dupa care ajunge in partea care trebuie exploatata mai mult : greedy si programare dinamica. Niste tehnici foarte rapide de rezolvare a problemelor care sunt foarte greu de deprins daca nu lucrezi cu asa ceva. Apoi minimax si alpha-beta, parintii algoritmilor folositi in jocuri simpliste pentru inteligenta artificiala. Gen cum stie calculatorul sa te bata la X si 0 ๐Ÿ™‚ Asta a fost interesant. Dupa care urmeaza o plimbare prin lumea grafurilor mai mult de jumatate din curs , si incheie apoteotic cu chestiuni euristice.

4 teme dificile. 3 puncte in total. Nu le poti face decat daca esti olimpic. Sunt foarte putini olimpici raportat la 300 de oameni ( toate seriile au aceleasi goange de facut ). Sau daca esti un bun cautator pe google ๐Ÿ™‚ Absolut toate temele puteau fi facute daca citeai un mini articol gasit pe net la prima ( a 3-a tema ) sau a 200-a ( prima tema ) cautare pe google. Nu sunt fericit despre mine ca am luat ideea de acolo si am scris-o in Java in timp record ( trebuia sa ma grabesc ca sa ma apuc de treaba de la servici ) . Singura satisfactie e ca mi-a venit si mie o idee originala la prima tema care a mers ( mergea pe 99% din cazuri, si din fericire testele nu au inclus acel 1% ). Va incurajez sa veniti cu idei proprii atat timp cat este posibil. Daca nu, intrebati in stanga si dreapta cu 2 zile inainte ce a gasit lumea pe google si cu un efort mai mare de debugging o sa reusiti sa faceti tema. ACM, InfoArena, Stelele informaticii, Olimpiada nationala de informatica. Dar nu va speriati. Algoritmii sunt full-proof . Ca o reteta. Daca pui exact ce scrie acolo , iti iese o briosa de program.

Pe langa 4 teme dureroase mai este un proiect unde poti fi ( de data aceasta ) oricat de inventiv vrei. A trebuit sa facem inteligenta artificiala a unui sah ( un sah care joaca singur ). Mi-am facut o echipa puternica , anihiland in acelasi timp alte echipe puternice ce s-ar fi putut format , si am castigat. In aceasta echipa am avut mai mult un rol de tester si de barfitor si tzatza care se intereseaza ce au facut ceilalti. Nu a fost frumos dar sper sa fi fost util. Majoritatea nu o sa aveti timp sa terminati proiectul pentru ca oricum semestrul este supra aglomerat de teme. Si daca mai si lucrati … nicio sansa. Proiectul are 2 puncte. Daca faceti o documentatie pompoasa in care promiteti ca veti implementa luna de pe cer si ca o sa rupeti tot , si treceti de etapa in care trebuie sa il faceti sa miste bine ( miscari introduse de la tastatura, inca nu implementati AI ! ) , veti lua aproape 1 pt din 2 . Ceea ce e rentabil. Ocupati-va de asta !

Laboratorul este amuzant. Se iau niste studenti care habar n-au programare cat de cat complicata si se adauga un asistent cu un an mai mare. Primul si primul lucru care se face e fraza standard ( “Nu imi mai ziceti la persoana la a 2-a plural ! “) Trebuie sa se gaseasca neaparat cineva care sa zica : “Veniti putin pana la mine?” . Iar daca nu se gaseste, o voi face eu intentionat ๐Ÿ™‚ 2 la un calculator. Ce? Va surprinde ? ๐Ÿ™‚ Asadar sfat : asezati-va cu unul bun daca nu stiti nimic. Timpul este mai suficient decat la programare sau SD din anul 1 . Puteti sa faceti probleme in ce vreti voi. C, C++, Java sau C#. Eu am preferat Java ca scrii mai repede. Si uneori ai nevoie de niste structuri de date gen cozi sau stive care nu exista implementate in C chior. Este bine sa strangeti cat puteti , pentru ca are 2 puncte labul. Duceti-va la cel mai indulgent asistent . Daca ma fac eu asistent la anul , sa nu veniti la mine insa ๐Ÿ˜› Eu am fost la unul destul de exigent. Andrei Voinescu il chema. Avea parul lung asa care mereu ii intra in ochi, si de fiecare data cand il intrebam ceva, trebuia sa-l dea de pe ochi ๐Ÿ™‚ Omul stia ceva pentru el ( chiar multe ) dar nu prea stia sa explice. Si el cred ca stia ca nu stia sa explice, pentru ca dupa ce explica, nu zicea : “Ati inteles? :D” , ci zicea : “Mai zic o data? ๐Ÿ˜ฆ ” :))) Bineinteles ca si atunci cand intelegeam ii ziceam sa mai repete o data , ca doar ce naiba ๐Ÿ˜€ Sunt chestii grele la PA ! Am mai facut si cu Iulia Pasov si mi-am implinit visul de a avea o asistenta . Nu am fost nevoit sa explic prea multe pentru ca sunt convins ca a sesizat talentul meu la PA si glumele subtile care a destins atmosfera. Traian e cel mai bun pe departe . Daca vreti sa faceti o treaba , duceti-va la el ( ca la AA ). Nici nu da note prea mici . Cel mai amuzant nume insa ( si nu am facut niciodata cu el , desi mi-as fi dorit s-o vad si p-asta ) a fost Catalin Morosan. Daca nu stiti cine e , e un luptator din K1 . Dati pe youtube search pe Catalin Morosanu , si poate vedeti pe PRO TV una din sitirle in care aparea el si manca o papusa. Ce-ar fi fost daca ar fi venit asistentul nostru si ar fi zis : “Sal . Eu sunt Catalin Morosan, si asta e un student care nu stie la PA GRRRRRRR ( mananca o papusa ) GRRRRRRRRR” :))

Deci asta ar fi activitatea in timpul anului. Daca ati urmarit, are in total 3+2+2 = 7 puncte. Examenul are 4, deci puteti sa aveti nota 11. Se intra cu 3 puncte in examen . Daca nu, repetati materia la anul ! Deci 1.5 puncte din laborator, 0.9 din proiect, si strangeti de-o tema = 0.75. Total, 3.15. Credeti-ma, multi au facut calculul asta ๐Ÿ™‚

La examen, am dat cu primele grupe. S-a picat pe capete. Vine Vlad: “Salut. ๐Ÿ˜ฆ Rezultate au fost slabe ๐Ÿ˜ฆ Nu stiu de ce ๐Ÿ˜ฆ Au picat multi ๐Ÿ˜ฆ Nu imi explic :(” Din seria Giumale : “Cristea … cine e Cristea? ati picat examenul :(” Vreo 3-4 teorii aplicate din curs, 2 probleme in care aplici BFS DFS Edmonds Karp A* sau alti algoritmi care merg pe grafuri, si 2 probleme la care trebuie sa scrii pseudocod. Problemele sunt la prima vedere si cam greu sa le faci … decat daca vezi vreo analogie cu ceva ce ai mai facut pana atunci, altfel … trebuie sa te bazezi de-un 5 pe teorie si aplicarea algoritmilor pe grafuri. Multi spun ca ar fi cel mai greu examen din semestru. Si e posibil sa fie asa. Dar daca dati cu ultimii va fi mai usor ๐Ÿ™‚

Si cum tot se insista sa dai feedback, eu refuz sa completez formularul ala tipizat de pe curs.cs, pentru ca e absurd sa faci un formular tipizat care e acelasi si pentru ED ( apropo, ce ar fi sa vina Cupcea sa zica: Nu uitati sa completati formularele de feedback ! Le va citi domnul Surpateanu < cough > ๐Ÿ™‚ ) si pentru PA si PC. Asa ca scriu aici ( si ramane scris peste ani ) : PA este o materie care merita interesul studentilor. Ceea ce prezinta are nota 10 din partea mea . Cel mai mult m-a impresionat minimax, algoritmi euristici. Grafuri nu le prea vad si nu le voi vedea vreo o importanta ( prea ) mare . Si din pacate pe grafuri s-a insistat cel mai mult. Poate e doar o parere. Sahul a fost o chestie pe cat de practica posibila. Pentru el am folosit algoritmi pe care i-am studiat in doar 2 maxim 3 cursuri. Grafurile nu au folosit nicaieri , si nici nu stiu in ce proiect palpabil ar putea fi ei folositi. Iar faptul ca nu stiu asta poate e problema mea ca nu am inteles utilitatea, sau problema materiei pentru ca nu arata unde este ea utila. Si as dori sa vad pe grafuri unde sunt ei utili, la fel cum vad la minimax ca e util la jocuri de decizie, unde am inteles perfect. Laboratorul e foarte ok asa cum este. Atmosfera destinsa, intelegi cate ceva nou. Din pacate, 2 ore nu sunt suficiente ca sa intelegi chestiuni complexe. Iti poti doar forma o idee. Temele te perfectioneaza. Una din ele ar trebui sa fie cu minimax. Da-le naibii de grafuri ( si cu algormiti de distante folositi in rutere si la CFR ). Am trecut prea repede peste programare dinamica , care mi-a lasat impresia ca lumea nu prea o stapaneste si nu stie sa o explice. Asa ca ramane alta chestie pe care va trebui s-o inteleg singur. Mie mi-ar placea sa am un asistent care sa explice ca la prosti ๐Ÿ™‚ Si cred ca multi sunt de acord cu asta. De ce sa ne prefacem noi absurzi si mari IT-sti, cand realitatea este alta. Nu vad nicio rusine sa explici ca la prosti. D-asta as vrea eu sa ma fac asistent la materia asta ( daca nu voi lucra la anul ). Ca sa explic ca la prosti unor studenti pe care voi garanta apoi ca vor promova toti examenul asta. The end cu PA. Deci bravo ! ๐Ÿ™‚

6. Protocoale de comunicatie ( PC ). prof. Valentin Cristea ( The Godfather, Nasul , Mafiosso, De Niro, Marlon Brando toti la un loc ). asistent : Catalin Leordeanu. curs: 9 laborator 10 examen 7

Bravo ba baieti ! Stiam ca se mai si poate ! Un curs beton dupa 2 ani de zile. Are la baza “Retele de calculatoare” de Tanenbaum pe care o gasiti la libraria Byblos pe langa Unirii. PC este abecedarul studentului de la calculatoare. Din pacate, acest abecedar are 700 de pagini, cu informatii minimale despre ce ar trebui sa fie stiut. Deci daca mai putin de 700 de pagini nu se poate, si Introducere in Analiza algoritmilor are 5-600 de pagini, ma intreb cu spaima cat de mari sunt cartile de specialitate? 2/3 din carte va trebui sa o lecturati pentru examen. Din ea va da. Veti zice: “cum frate sa citesc eu 500 de pagini? Pai citesc in timpul anului ! ” La care eu zic : “Stai linistit, in timpul anului o sa pierzi vremea maxim :D”

Cursul are prezenta de 1.5 puncte. La sfarsitul ( sau inceputul, cand o vrea proful ) se da o lucrare de prezenta cu o intrebare punctuala. Poti sa scrii acolo orice aberatie, oricum nu ( cred ) ca le citeste. Conteaza sa fi prezent. M-am dus cu mare interes la curs ( deci atentie ! singurul curs la care m-am dus ). A venit un om respectabil, care vorbea cu durere maxima in p***, asa cum vorbesti atunci cand esti prea smecher. La partea cu tot ce tine despre protocoale de comunicatie nu am putut sa fiu atent. Era interesant, nu zic nu. Dar omul vorbea cu un profesionalism care pe mine cel putin nu ma reprezinta. Omul are multiple prezentari in strainatate cu care nu ezita sa se laude despre care ne mai aminteste din cand in cand. Audientele insa difera. Noi suntem niste studenti abia treziti din somn, in partea ailalta sunt oameni profesionisti. Asta nu mi-a placut. Singurele chestii la care am fost atent sunt urmatoarele : “Si nu ma refer la alte lucruri. Telefonul meu de exemplu are 7.6 MegaPixeli” ( Ce telefon are asta , mancati-as?? ) sau “S-au terminat vremurile in care doar folositi un client de mail ca un maturator pe strada. Acum voi veti deveni ingineri. Veti deveni ingineri in ale protocoalelor de comunicatie!”ย  ( Avea uneori niste discuri emotionante ) “Incepand de acum, voi veti trece la alt nivel. ( Si repeta cuvantul voi , ca sa fim atenti – omul e uns cu toate alifiile ) Voi veti stii ce este << in spate >>”. Va folosi sintagma << in spate >> de multe ori, in sensul de dedesubturi ingineresti ale aplicatiilor la care noi folosim doar interfata. Sau “Eram acum cateva zile in Japonia .. ( si vrea sa para indiferent ca a fost in japonia , asa ca zice ) Ma rog … ( pauza de respirare , cu o usoara clatinatura din cap ) Si atentie ! ( Deci atentie la ce va urma sa zica, nu la faptul ca a fost in Japonia ) Acolo mi s-a oferit cu ambele maini intinse, si cu capul plecat in semn de … ( gest de mafiot din maini ) respect , da? ( Yeah, see? I’m gonna get you, see? Yeah, see? :)) ) ” Si apoi se refera la Romania , pentru care el e prea bun ( si chiar este ) “Cand vom vedea <cuvant de orator>oare</cuvant de orator> si noi asa ceva?” Aceste sintagme sunt singurele pe care mi le amintesc din 10 ( nu am fost la toate ca nu ma mai trezeam sau ma duceam la servici ) cursuri. Un om care impune respect, care are multe proiecte si invarteli pe de desubt, care stie sa vorbeasca si pe care nu iti permiti sa-l iei la misto , ca te face in sange. E smecher, ce sa mai ๐Ÿ˜€ S-ar putea sa nu vina la cateva cursuri pentru ca e mereu plecat in afara, deoarece e smecher.

Ceea ce intelegeam eu din curs nu era insa suficient :)) Asa ca singurele tangente cu materia a fost la laborator, unde Catalin tinea o atmosfera foarte relaxata si explica ca la prosti , urcand treptat gradul de dificultate ( adica exact asa cum trebuie ! ) De acolo am inteles bazele materiei si chiar ii sunt recunoscator. Laboratorul valoreaza un jenant 0.5 . Va trebui sa faceti o prezentare in laborator 7 sau 14. Cu proiector, explicatii, chestii. Asta are 0.4

Temele sunt in numar de 4 , si valoreaza 3.6 ( foarte mult ! Sfat: faceti cumva temele ! Majoritatea celor care au restanta la PC nu au putut sa-si faca temele ) Ceea ce e dragut e ca temele sunt in numar de 5, deci puteti recupera punctaje pierdute la unele din cele 4 teme in a 5-a tema. Oricum, maxim pe teme va fi 3.6. Temele am impresia ca se repeta de la un an la altul ( cel putin 2 din ele : Simularea protocolului Kermit si Client DNS ) . Restul sunt mici variatiuni. Sfat: Trimiteti-le la timp! Nu conteaza ca au mici defecte ! Temele la PC se corecteaza f lejer, si va va parea rau ca le-ati trimis cu intarziere cand veti observa ca alea au fost singurele penalizari ! Temele se fac in C/ C++ , si nu sunt grele ! Urmati instructiunile din RFC, cititi o zi niste articole, si apoi urmati reteta. Trebuie sa iasa. Veti invata si mult C din asta ( the come back of the segmentation fault , pentru cei care aveti experienta din programare sau SD )

Examenul este teoretic si are 4 puncte. Nu pica multi ! Desi avand in vedere ca ai de invatat ditamai cartea … Prima teorie este 2 puncte. Atentie la mine : Ori va da ferestre glisante, ori retele Petri, ori despre mail ( SMTP, Pop3, IMAP ), ori despre HTTP. 95% va fi din astea ! Cu punctaj mare pe prima teorie, sunt aproape ca si trecuti. In continuare, mai sunt alte 2 teorii ( DNS, FTP, securitate <- cititi securitatea ! a dat si din semnaturi , chei publice si private , cat si din autentificare, acoperind cam tot ) Deci insistati pe ce v-am zis si nu veti avea probleme.

Dupa examen, ai o lucrare de 1 punct de recuperare pentru activitate, care este o problema cu socketi. Poti veni cu orice material ( Tanenbaum, temele din socketi, orice ) Nu ai voie insa sa ceri materialul colegului.

In final, zic ca materia iti formeaza un alt mod de gandire. Dar in linii mari , singura chestie pe care o inveti aici ( practic ) este sa faci o aplicatie simplista client-server. Ceea ce e mare lucru. Daca punem multithreading peste, deja putem sa facem o aplicatie cat de cat serioasa.

Si gata ! S-a dus jumatate de facultate !

Va urma …

Advertisements

13 Responses to “Calculatoare anul 2 semestrul 2”

 1. -TazMaster- Says:

  Ba ce te iei de parantezele mele de la CN cu 2901 si 2909 :)) ? …

  • Cipp Says:

   Ca un restantier la ED pot sa iti spun ca CBA sunt circuite basculante astabile, cele bistabile sunt CBB ๐Ÿ˜‰

 2. UnAnonimPorcos Says:

  Cupcea este un idiot. Sper sa mearga cat de curant pe linia trasata de Danila si alti ilustri monstri ( sacri ).

 3. dany Says:

  cam knd postezi noi povestiri ale betivului romantic?

 4. Diana Says:

  Ca absolventa de calculatoare : capul sus, ce-i mai greu a trecut ๐Ÿ™‚

 5. florin Says:

  Salut, am examen la PP in cateva zile si nici nu stiu genul de subiecte.
  Imi puteti trimite si mie pe mail : florin1288@yahoo.com , va rog, subiectele de la examenul de PP ?! . Merci..

 6. Anonim Says:

  Liviule, liviule (nu meriศ›i nici litera mare).

  De ce-ai mai da tu la C3 daca Scheme nu ai facut, daca algoritmii nu ti-au placut, daca ai servici si daca te doare undeva de materie? Sau vrei doar renumele de acolo?

  Te-am asteptat joi sa vii la invitatia lui Emil dar cred ca ai fost foarte las si mi-e rusine ca sunt coleg de grupa cu tine.

  Eu zic sa-ti vezi de tiganiile si manelistii tai betivi in loc sa acuzi in dreapta si stanga pentru esecurile tale de a straluci la suprafata si atat.

  Ma bucur ca s-au umplut locurile si a trebuit sa aleg alta specializare. Macar asa scap de tine si de altii ca tine.

  PS: Btw, poti sa stergi comentariul, nu e prima data cand se intampla asta. Daca tu l-ai citit eu mi-am atins scopul la acest articol.

 7. edelweiss Says:

  Pacat ca ai ales sa nu mai continui relatarea impresiilor despre facultate… Era incurajator sa ved ca exista si oameni normali in facultatea asta.

 8. johnny Says:

  A million 10x pt articolele astea utile. ๐Ÿ™‚
  Cand o sa publici si despre materiile de anul 3?

 9. Vlad Says:

  Sa reformulezi si tu la CN acolo unde ai scris ca ai voie cu orice, sa se inteleaga mai bine. De-abia la examen am inteles la ce te refereai ๐Ÿ˜€


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: