Psihoza betivului

January 20, 2009

… sau fata metis. [ inspirat dintr-o intamplare reala ]

Vineri seara ma intorceam acasa cu trenul . M-am dus cu metroul pana la gara . Langa mine vorbea la telefon ( de ceva vreme cred ) o fata destul de mica. Nu stiu daca era minora. Era blonda cu parul prins in spate intr-un mod enervant. Nu emana sexualitate , nici vreo tenta de trend. Probabil ii intra parul in ochi cand vorbea la telefon si ca sa nu fie deranjata, si l-a legat la spate cum a apucat cu o singura mana. “Alo ? Ce faaaaaaci? Sunt in metrou. Tu unde esti ? Eu sunt in metrou. In metrou, da. Merg cu metroul pana la gara”

Nu am fost niciodata un betiv impulsiv . Eram cel mai pasnic si prietenul tuturor. Daca cineva m-ar fi deranjat in public nu as fi ripostat . Daca cineva m-ar fi insultat, as fi rosit si as fi facut din gura. Eu sunt in lumea mea de betiv, ce-aveti cu mine ? Nu interactionam deloc cu stimulii din mediul exterior, de felul meu.

“La gara iau trenul. Vin acasa? Pai da… Am venit de la serviciu. Am fost la serviciu azi. Si la serviciu am invatat niste chestii despre serviciu. Da .. ( hahhaha)”

Nu ma atragea cu nimic o fata care se exprima in propozitii monosilabice si radea isteric la orice raspuns banal primit la telefon. Plus ca vorbea cam tare. Acuma probabil ca in mod normal nu mi s-ar fi parut tare, dar era inghesuiala si liniste si statea prea aproape de mine si auzeam tot. Plus ca astazi parca eram mai sensibil si mai timid ca oricand. Nu analizam persoanele din jurul meu de fel. Dar zambetul ei denota o tenta de mustatza pe chipu-i albicios ca tencuiala unui camin insalubru revaruit.

Am ajuns in trenul meu si am vazut ca fata ramasese pe loc . Vorbea la telefon in continuare . “Da , pai ma duc la gara. Am venit de la serviciu. Am invatat chestii la serviciu azi . Serviciu serviciu serviciu metrou metrou metrou gara gara serviciu”.

Puteam in continuare sa imi vad de timiditatea mea de betiv in compartimentul de tren, atatea ore de unul singur nedaranjat, in gandurile mele rasfirate radial. M-am asezat fix pe scaunul meu, desi in jurul scaunului meu erau multe scaune libere, dar nu mi-as fi permis sa incarc nicio regula si sa atrag vreo privire rautacioasa pentru ca eram prea timid pentru asta. M-am scuzat desi nu trebuia celor doi oameni mai in varsta care stateau in fata mea. M-am scuzat ca mi-am pus coatele pe partea din masa care mie imi revenea. Am vorbit atat de incet incat nu m-au auzit.

Apoi a aparut … cu acelasi telefon in mana. Fata mica si blonda si alba. Se uita in pamant si s-a asezat la 2 scaune de mine , iar intre noi nimeni. Urma un drum lung de minim 3 ore in care ea avea sa stea langa mine.

Eram un betiv calm de felul meu … compania nu mi-e placuta nici nu imi displace in mod deosebit … deci oricum … irelevant. Imi atragea atentia mustata ei . Mai pregnanta decat orice culoare si mai pregnanta decat frecventa perceptibila pentru ochiul uman, avea acel infrarosu si ultraviolet ce strapungea nemilos limita suportabilitatii.

“Sunt in tren da . Ma plictisesc de mor. Deeeeee moooor. As vorbi cu oricine. Da mami, da . Sunt in tren . Stau langa un baiat. Nu stiu cine e . E un baiat . Nu stiu. Am fost la serviciu azi si am venit cu metroul pana la gara.” Indirect, eram implicat in radacina perilor discutiei ornata cu urme de o mustatza feminina puternic ‘testosteronizata’.

Eu credeam ca sunt un betiv calm de felul meu … dar devenisem un pic incordat. Imi venea sa zic ceva… sa faca doar un pic de liniste sa pot sa … fiu eu. Si a inchis telefonul. M-a ascultat. Ma calmasem dar in continuare pastram urmele excesului de sange rau facut mai devreme. Si cand sa dispara, iar a sunat telefonul. Pe care si l-a cautat 2 minute.

“Alo. Da. Sunt pe tren. Ma plictisesc de mor. Deeee moooor. As vorbi cu oricine. Bine ca m-ai sunat. Sunt in tren. Stau langa un baiat. Nu stiu … da . Pai am fost azi la serviciu si dupa aia am venit cu metroul pana la gara. Am facut niste lucruri pentru serviciu. ”

Cazusem la jumatatea discutiei intr-o prapastie . Imi cunosteam o alta latura. Nu eram un betiv calm de felul meu … devenisem foarte incordat. As fi vrut sa-i arunc telefonul sa nu o mai aud. Fix cand am vrut sa-i zic … ceva , orice, s-a intors catre mine si am vazut mustata . Mustata era laudata de chipu-i alb.Si cand sa imi ies din fire si mai mult …

“Da, stiu ca sunt alba. Nu sunt romanca 100%. Sunt metis. Sunt un neam nobil. Imi curge sange albastru… Si cum ziceam … ma plictisesc de mor. deeeeeee moooor . As vorbi cu oricine. Bine ca m-ai sunat. Sunt in tren. ”

Fata metis. Stateam langa fata metis. Nu stiam ce inseamna metis, dar imi iesisem din fire . Eram ferm convins ca nu eram un betiv calm . M-am ridicat tremurand de pe scaun, ca si cum urma sa fac un lucru pe care nu l-am mai facut vreodata in viata mea. Ea se uita in continuare inspre pamant. Nu m-a observat . Am rugat-o sa lase telefonul, dar nu m-a auzit. Vorbea in continuare. De atata vreme … era prea mult.

Am lovit-o cu pumnul si i-am invinetit … chipu-i alb . Al fetei metis. Nu simtise . Vorbea in continuare la telefon. “Sunt in tren. Sunt langa un baiat. Nu stiu cine e . Da. S-a ridicat in picioare acum”

Eram un betiv nebun. Innebunisem. I-am dat o palma peste fatza desprinzand parul prins aiurea. Ii venea acum peste telefon. Exact cum ma asteptam. Dar vorbea in continuare “Sunt in tren. Stau langa un baiat. Nu stiu cine e . Ma loveste cu pumnii. Da. Sunt fata metis. Am fost azi la serviciu . La serviciuuu”

Eram un betiv psihopat. Cadeam in prapastia nebuniei. Am luat-o si am dus-o in baie . I-am soptit ca o voi viola dar ea nu m-a auzit. M-a auzit batranul ce statea din fata mea. “Si eu as fi facut la fel … ” Nevasta de langa el l-a aprobat cu un gest de om intelept ajuns la o varsta respectabila …

Eram un betiv psihopat, pedofil, si rasist. Am violat -o si am batut-o in repetate randuri. Dar ea tinea telefonul . “Sunt la baie la tren. In tren da. Stau langa un baiat care ma violeaza in repetate randuri. Sunt metis, nu sunt romanca 100%. Am  fost azi la serviciu. Ma plictisesc de mooooor. De mooooooor….”

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Eram in tribunal … legat. Nu mai eram eu , eram un violator si un criminal, de ce nu ? Ea statea acolo … si vorbea la telefon … “Da domnule judecator. Am fost cu metroul pana la gara. Veneam de la serviciu . Da , de la serviciu. Am stat langa un baiat . Nu stiu cine era. Sunt fata metis … si m-a violat”

Nu mai eram omul care stiam ca eram . M-a dus unde imi era locul . Pentru starea mea de acum. Sa imi treaca … Dar toti mi-au zis pe drum , batandu-ma pe umar : “Si noi i-am fi facut la fel …”

Am ajuns in celula … Ma simteam pentru prima data calm. Eram un betiv calm . Colegul meu de celula era tot un fost betiv calm …  Dupa cum aratam, stia exact ce patisem.  Dar oricum, la el fusese mult mai rau ….”La mine a fost mai rau … fata mea metis … fata mea metis vorbea cu uby la telefon…”

Advertisements

9 Responses to “Psihoza betivului”

 1. virusu Says:

  bai….te scot eu pe cautiune….meriti!:))

 2. Nicole Says:

  mi-a plăcut. mult.

 3. deA Says:

  Foarte reusit textul. Nu mai citisem de ceva timp un material atat de bun!

 4. veritaskiller Says:

  am citit toate articolele tale .. nu mi-a placut niciodata sa citesc , dar tu ai ceva magic. Daca scoti vreo carte anunta-ma .

 5. mescaline Says:

  Da,un articol bun!

 6. rarara Says:

  hei.. mi.am placut foarte mult..
  sunt sigura ca nu ne cunoastem dar te’am pus la friends sa citeasca prietenii mei postu’ asta.. e tare:)

 7. Mihai Says:

  Bestial!

 8. Ciudatel Says:

  E prea tare:|

 9. ulita Says:

  si de ce eu acum citesc?…. hmmm…probabil ca m-am plictisit de mooor invatand la PA


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: