Calculatoare anul 1 semestrul 2

December 27, 2008

Pentru cei care dau search pe google , un scurt review al semestrului 2 din anul 1 , seria CA, anul de gratie 2007 – 2008.

1. Matematica 3 – prof. Stanasila – curs nota 8 – 9 , seminar 7, Examen 7

Sau matematici speciale. Printre cursurile interesante daca stam bine sa ne gandim. Incepe cu analiza complexa care e la fel cu aia reala, doar ca e mai … complexa, dupa care Laplace si transformata Z, niste notiuni care or sa foloseasca mai incolo la alte materii, si dupa materiile alea nu o sa mai foloseasca la nimic. Imi mai aduc aminte despre statistica si probabilitati, care ar fi util sa le stii chiar si pentru viata de zi cu zi . Dar le-am uitat. O sumedenie de legi si principii oricum. Multe, vorba domnului Moraru 🙂 A fost prezenta la curs, dar putea sa te treaca cineva prezent. Scria foarte mic si urat , si am renuntat la un moment dat sa mai copiez dupa tabla. Lumea venea mai mult pentru ca sa se treaca prezent si sa mai auda o gluma. Faza e ca lumea chiar radea la glume … se vede ca nu prea au auzit glume in general in ultima vreme. Un profesor legendar oricum. La partial sta la catedra. Timp de lucru: 50 de min – 1 ora. Doar sa ai dupa cine sa copiezi . 2 teorii si 3 probleme din cate imi amintesc. Eu din respect nu am copiat. Si mi-a parut rau :)) E nasol daca nu treci partialul pentru ca la final il redai in jumatate de ora , timp foarte scurt. Mai duci un referat , te mai intreaba din el . Orice, numai sa nu pici. La seminar, tot cu doamna Vidican. Probleme de tot felul , idem algebra si analiza. Doar ca aici seminarul conteaza destul de putin. Desi parca la final isi da si ea cu parerea despre tine.

2. Structuri de date – prof. V Iorga . Curs – n-am fost, Laborator – 7, Examen 8

Inegalabilul Iorga. Ca la programare, doar ca parca un pic mai putin pretentios. Prezenta la curs scazuta, desi uneori promite bonusuri . Pe care nu le acorda. Un curs bun, iti da o gramada de notiuni. Multe 🙂 Culmea e ca sunt folositoare. Liste de tot felul, Stiva, Coada , Coada cu vector , Coada cu pointeri, Coada prioritara, Arbori fara numar, rosu negru , AVL , binari, de tip B, binari de cautare, Hash-uri, apoi grafuri orientate si neorientate. Tot ce vrea sufletelul tau. La un moment dat incearca sa faca un fel de java.util.Collections, si la examene ( partial si final ) iti da niste interfete pe care le poti folosi in rezolvarea problemelor. Interesanta idee. La partial , 4 probleme. Tot asa, scrieti tot ce stiti si ce nu stiti, numai sa scrieti . Timp nu prea este. La refacere a fost mult mai usor. La final daca stii Prim, Kruskal, parcurgerea in latime si in adancime BFS si DFS, si mai era ceva, nu ai cum sa nu iei nota mare. Temele iti mananca mult timp . Tot 5 sunt. Primesti notele prin sesiune. Laboratorul l-am facut cu Mishu 😀 Veneam maxim 6 insi, daca apucam sa-l facem dinainte, bine, daca nu, ne punea mishu 2 🙂 dar mai ciupeam de ici de colo si rezolvam problema asta. Ne explica mishu acolo si alte chestii pe langa dar lipsea acel ceva. atentia noastra, sau poate era 8 dimineata luni, nu stiu. Totul facut in C. “Sa veniti cu stivele de acasa:) ” Daca nu iti merg listele, nu faci cozile. Daca nu faci cozile, nu faci alte structuri. Si daca nu le faci nici p-alea , ajungi un ratat. Pe vremuri am inteles ca se lucra cu C++, care are STL , chestiuni deja implementate. Asa stai sa le scrii tu codul pentru push si pop ( si de obicei codul din curs e gresit )

3. Proiectare logica; prof Petrescu – curs – n-am fost, seminar  – prezenta nu e obligatorie, examen 9 – 10

Domnule, multe 🙂 14 cursuri ce ar putea fi comprimate in 4. E bine sa te mai duci uneori la seminar, ca altfel descoperi pe la partial ca nu stii absolut nimic cu o zi inainte . Domnul profesor Petrescu a fost extraordinar de de treaba insa. La partial da grila ar fi bine sa nu gresesti ca valoreaza 4 puncte. si finalul 6. Pentru final se va face un seminar si o recapitulare la curs si acolo iti zice ce trebuie sa stii, pornind de la o problema tip. Plus cateva notiuni pe care le prinzi. N-ai cum sa pici cu un minin de efort. Nu stiu ce a vrut sa fie cursul asta, sincer.

4. Metode numerice; prof. inegalabilul V Iorga – curs 8 ; seminarii/laboratoare – 6, examen 8 – 9

Acelasi inegalabil V Iorga 🙂 Doar ca de data asta nu stie mate. Are o carte foarte groasa scrisa cu Boris Jora. M-am dus la curs ca mi se parea interesant . Tot felul de tehnici matematice pe care le-am prins pana la un moment dat . Ca de obicei , mult la partial , mult la final . O sa iti prinda bine pana la urma ca inveti sa procesezi informatia repede, fie ca o stii de undeva, o gandesti, o copiezi etc. La laboratoare faceam niste probleme imposibile uneori in Octave. Dar cu domnul Andrei Mogos s-a putut rezolva problema , ca ne dadea mai simplu si era mai intelegator, chiar daca facea pe durul . Note mari . Probleme din seminar copiate din cartea groasa. Pana si problema de la lucrare era copiata mot-a-mot ( cu tot cu greseli ) din cartea groasa. 3 teme in premiera. Una de scris ca nebunu in Latex, una interesanta de-a lui Florin Pop, cu spline-uri si netezirea unei suprafete 3D, si ultima o idee de-a lui Talau Cristi, cu rezolvarea unui circuit gen PSpice. Pretty clever stuff. Le faci in OCTAVE, o chestie moca menita sa inlocuiasca Matlab-ul de 3 giga , pentru care baietii de la facultatea de automatica si calculatoare nu au licenta in laboratoare.

5. <spaima> ELTH </spaima> ; prof . Cristea ; curs – n-am fost ; seminar 7 ; examen ?

Vai. Nici nu vreau sa-mi aduc aminte. Fara partial, 14 cursuri direct. Teorie garla . 2 teorii si 2 probleme. Problemele le invatai de pe undeva. Oricum nu aveai cum sa le termini cu calculele. Una era cu un circuit la care trebuia sa faci de toate ( noroc ca am facut seminar si de acolo am mai prins cate-o tehnica ceva, dar de fapt astea le inveti de la Tuduce cu cateva saptamani inainte ) , si una cu un cuadripol. La care trebuia sa-i afli transformarea din T in Pi, sau din Pi in T, impedante, comportarea cand se conecteaza cu o sursa care nu e nici de curent continuu, dar nici de alternativ ( nu mai stiu cum ii zice 🙂 ) . Pe cuvantul meu ca am incercat sa inteleg ceva, cred ca am inteles ceva din legi ( pe care le-am uitat fara nicio jena la o spt dupa examen ) , dar atat. La examen daca ai noroc copiezi, daca nu, “iar am pus-o , iar am pus-o”. La laborator, tipic. Colocviu din ce ai facut. Ce ai facut? Dq stie. Dai din gura , ca-ntre preoti. Tu zici ceva, el se inchina. El zice ceva, te-nchini si tu. Urat 🙂 Sa va temeti.

Optionale:

1. Nici nu mai stiu cum ii zice la primul optional, oricum, nu era ala cu Instrumente Informatice ( puteti avea restanta acolo, nu il alegeti ! ) sau Tehnici de comunicare.  Parca Prelucrarea informatiei.

Ba, vreau un grafic cu punctulete rosii. Unu 2 D, altu 3 D. Va ia mama dq 😀 Faci prezenta, te pui langa unul care stie la laborator, si ti-ai luat o nota mare lejer.

2. Engleza . Strensant, teme, faci CV si scrisori de recomandare pe care apoi le rupi ca nu-s bune si le refaci, si dupa aia le rupi iar ca tot nu sunt bune , dar la examen e de treaba, si scapi cu o prezentare despre un produs inovativ in IT. Daca stii sa si deschizi gura, ai 10 garantat.

Utile: E bine de facut temele la SD si de invatat toate structurile alea, ca sa ramai cu ceva dupa semestrul asta. In rest daca vrei, arunca un ochi f scurt pe MN.

Numai bine si spor la invatat!

Advertisements

5 Responses to “Calculatoare anul 1 semestrul 2”

 1. Dan Says:

  De când ți-am găsit blogul te-am adăguat în feed și deși te citesc de ceva timp n-am postat niciodată un comentariu.
  Voiam să-ți mulțumesc pentru că scriind despre cursurile din Poli (și având link-uri către bloguri care se ocupă și de asta) ne ajuți pe noi (ăștia care vrem să ajungem acolo, sau ne-ar tenta ideea, fiind în a 12-a) să luăm o decizie informată, dacă într-adevar vrem sau să facem facultatea asta.

  Și dă-i și bice cu post-urile ficțiune, sunt distractiv de citit și imi place cum sunt scrise.

  Îți aștept articolele (și OMG, n-ai publicat nici unul anul ăsta, BTW, la mulți ani).

 2. jay Says:

  Asteptam anul 2! 😀

 3. Wraith Says:

  dragut, foarte dragut, si eu sunt anul 2 acum.O duc mai rau decat tine dar ma tin de facultate.Sper sa ies cu chiu cu vai de aici:)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: