O minora

December 16, 2008

Nu ma dusesem acolo cu vreo intentie anume. Logica mea de betiv imi spunea sa beau fara alte detalii ce ar putea surveni in mod voit sau nu. Eram un betiv neinspirat. Pierdusem inspiratia de mult timp.

De la usa ma izbise dansul inocent. Nu era tocmai un dans calculat insotit de o privire aroganta , de asemenea calculata. Era un dans liber. Pofta mea de simetrie se izbea de haosul miscarilor unduitoare ale unei … minore.

Ei spuneau despre mine ca sunt un simplu betiv, incapabil sa vad dincolo de ceata neclara a lucrurilor. Dar inca de la usa eu am stiut ca sunt un betiv ce avea in fata ceva mult mai complex decat o minora. Resemnat cu conditia mea auto – impusa , refuzam sa vad lucrurile evidente. Poate ca nu as fi vazut nimic, dar minora ma bagase in jocurile ei ispititoare. Nu voiam sa ma uit la ea, dar mainile subtiri isi croiau drum prin ceata neclara a lucrurilor , si s-au oprit in fata mea. Aveam in fata doua maini de minora. Instinctual, am pus mana pe una din ele . Dar nu am vrut. Atunci, descoperisem ca ghicisem in care din maini era … o moneda. Moneda ce fusese pana acum in palmele fine ale unei minore, suportand odata cu forma ei geometrica miscarile ei unduitoare , necalculate , ce imi dadusera peste cap intreaga situatie prestabilita de betiv , de la care am plecat. Atunci mi-a deschis ochii …

Un betiv de 20 ani suporta acum privirea inocenta, cu 3 luminite, a unor ochi negri si mari, ce pareau ca nu au vazut niciodata nimic din ce era rau pe lumea asta. Buzele mici si roz, nestrapunse de sarutul explicit sexual al vreunui tertz. Piciorusele subtiri, neatinse de mainile brutale ale vreunui malac pervers. Sanii bine ascunsi de o rochita purtata pentru prima oara cu timiditate, ce nu au cunosc nici ei lumina in culori deloc puritificatoare ale privirii acestui malac despre care am vorbit. Totul era codificat in spatele unui zambet inocent, un zambet pe jumatate , ca si cum ar fi dorit sa cunoasca dincolo de codificarea ce o facea ceea ce este in momentul acela : doar o minora.

As fi vrut sa plec mai departe, sa las aceasta sursa inepuizabila de inspiratie in spatele meu, si sa revin in coltul predestinat de betiv pentru care eram sortit in acea seara. Insa minora ma tinea acolo , cu zambetul ei pentru care simteam nevoia sa fac orice, doar ca sa nu dispara. Ca si cum m-as tine eu in echilibru pe o sfoara. Eram un acrobat, si traiam riscul sa ma prabusesc odata cu disparitia acelui zambet. De minora. Am dansat acel dans cam apropriat, cuprinzand minora de mijlocul ei firav, un mijloc ce nu a cunoscut o cuprindere definitiva, ci poate doar jocuri inocente ce nu au avut nicio sansa sa ii strice inocenta, sau poate nici macar atat. Cele 3 luminite din ochi sorbeau tot ce spuneam . Imi zicea: Uite inocenta mea, o vezi in intregime aici. Sunt o minora. Si vreau sa renunt la acest lucru minunat pentru cateva vorbe de betiv. Nu am vrut sa fie receptiva la ce ii ziceam . Dar se pare ca o mie de lucruri pure puteau fi stricate de rautatea diabolica si perversa a unui betiv.

As fi putut sa sfasai cu bestialitate tot ce insemna inocent, sa transform acele 3 luminite intr-o gaura neagra ce absorbea orice urma de energie pozitiva, sa transform acel zambet la fel de inocent ca cel din nastere intr-unul parsiv si ascuns, si capabil de batjocuri neauzite pana atunci, sa transform rochita dintr-un gri spre alb intr-un gri mai mult spre negru intunecat.

Dar pana la urma o sunase malacul cu Seria 5, o astepta afara in 2 minute

Advertisements

6 Responses to “O minora”

 1. fresh Says:

  Si-ai futut-o?

 2. niTzu Says:

  sti bine ca nu te cred(em) !

 3. mariaki Says:

  poate iti supraestimezi puterile negative? 😛
  adica, poate nu tinea vrajeala, vreau sa zic…

 4. virusu Says:

  pfff….te amagea ma…..:)

 5. K. Says:

  A fost frustrant, nu? Si in general banuiesc ca e frustrant sa-ti faci atatea iluzii de preamarire gen “As fi putut sa sfasai cu bestialitate tot ce insemna inocent (…)”
  Poate ai fi putut, daca aveai si tu seria 5. Sau daca n-ai mai fi facut atat teoria batului de chibrit.

  Morala povestii: fute-o tu, ca daca nu o fute altu’

  Bafta in sesiune !

 6. Doru Says:

  Omule, iti citesc blogul cu mare placere. Esti genial!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: