Propagarea sunetelor

March 9, 2008

M-a izbit urmatorul fenomen.

Ratb . tramvai 41. spre Ghencea ! Din Crangasi. ora 19 40. Cea mai mare aglomeratie din istoria omenirii. Jumate din betivi inauntru, jumate din betivi afara. Inauntru, un sfert de betivi inghesuiti intre grase, jumate intre golani isterici dar simpatici in acelasi timp, eu lipit de usa si modelat dupa sistemul hidraulic. Rasete. “Toata lumea este in regula?” intreb. Rasete. “Tigane, stai confortabil?” Alti baieti pe care nu i-am vazut in viata mea incep sa rada si pun aceleasi intrebari unul altuia. Oprim la o statie. Normal ca cea mai mare grasa din cea mai centrala pozitie vrea sa coboare, si fix la usa de care stateam eu lipit. Nu aveam loc sa ma dau la o parte. Cobor din tramvai, dar in acelasi timp tin bratul oblic de usa, ca sa nu intre restul de golani din statie care asteptau 41 , indignati insa ca era prea plin. Grasele coborau … una dupa alta. In continuare eu eram p-afara … cu un pic de stres, intreb: “Toata lumea a coborat? Mai este cineva? Eu lucrez aici!” Rasete. Baietii pe care nu i-am vazut in viata mea rad si ei . “Mai e ba cineva?” Hmm… o fi ecoul … ma gandesc eu . Ajungem la o statie. “Mai e ba mult?” intreb eu. “Cate statii?” De la jumate se aude : 2 statii ! Nu l-am vazut in viata mea si nu l-am cunoscut. Insa destinele noastre s-au intersectat odata cu lansarea acestei intrebari, avand ca scop sa ajungem odata la meci dq si sa nu pierdem locurile. “2 statii… ” repet eu si pentru restul de golani cu atentia usor distrasa datorita subratului mai prietenos decat ar fi cazul al malacilor rasfirati prin 41. Baietii pe care nu i-am vazut in viata mea ajung la o constatare : “Ba, inca 2 statii!” Iarasi ecoul … Peste 2 statii: “Coboram !” Baietii:”Ba , coboram!” Cine a dat aceste idei acestor baieti ? Ce mai conteaza, eram 20000 de oameni in fata stadionului. Nimeni nu mai era o individualitate pe aici .

ora 20. Pe stadionul Ghencea, tribuna a II-a. Meciul incepe. Seful galeriei da tonul . “Steaua, hai pe ei , sa dam m*** la catei!” Stadionul exulta. “La-ca-tus!” “La-ca-tus!” “Roooo-ma-niiii-a!” Cine vine cu ideile astea si cand ?? La un moment dat, se face minutul 3 . CFR da gol. Dupa ce da cineva un gol, pentru urmatoarele 5 secunde nu stie decat poate vreo 10% cine a dat gol. Iar de unde stateam, nu prea se vedea foarte bine. Eu imi dau cu parerea . Trica ! Din spate, imediat : “Ba, cred ca Trica a dat ! ” Tigan de treaba, gluga in cap, sapca , si foarte ragusit . Croncanea. Langa el, asemenea. Na, o fi si el cunoscator. “Al dq … Cand era la Steaua nu facea combinatii d-astea :o” este o constatare d-a mea originala , desi am auzit-o adaptata pe alt jucator la un meci la care fusesem cateva luni in urma. Din spate: “<Injuratura> Cand era la … Steaua?! nu facea d-astea ftui <ceva> ma-sii!!! HUUUU!!! -> nota personala, cu tot cu croncanit. Ceva goluri si minute mai tarziu, faza in careu la Steaua. Zapata prinde picioarele unui jucator din echipa adversa, ala cade secerat. Toata lumea tace ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic. Pe mine ma manca in fund :”cred ca e penalty… i-a cam luat picioarele” Problema e ca s-a auzit mai tare decat voiam. Din spate: “Ba, a cam fost penalty … hmm… n-ai vazut picioarele?”.

Ghencea, in afara stadionului, ora 22 15 . “Ba nu ne ia nici un taxi. Suntem prea multi si parem prea golani. Hai dq pe jos ca nu e mult de mers.” Langa noi, alt grup asemenea: “Hai dq pe jos ca nu e mult de mers!” Idee nu prea buna. Ajugem la metrou la Armata poporului. Poate poate. Cand sa coboare betivii , alti betivi ies din metrou:”A zis ca nu mai circula!” Preluam stafeta de la betivi, urcam spre iesire , si repetam ce ni s-a zis:”A zis ca nu mai circula!” Celelalte valuri de betivi :”Nu mai circula?” “Nu, nu mai circula!”

Intr-o masa de oameni, ideile se propagau la fel de rapid ca si sunetele. Procesul constiintei poate ca nici nu avea loc.

septembrie 1939. Germania, pe undeva prin Berlin in vreun mijloc de transport super aglomerat, Hitler: “Ce-ar fi sa atacam Franta? :-p”

Think about it 🙂

Advertisements

6 Responses to “Propagarea sunetelor”

 1. adrienne Says:

  dar din bun simt, au atacat polonia mai intai.

 2. Mithrandir Says:

  Faina legatura la final. Dar mult mai frumos e articolul.

 3. Laura Says:

  Micul Hitler isi arata dintii catre “grase”. 😉

 4. BazaSlo Says:

  Suuuuper tare !!! Imi plac ideile tale:P:))

 5. tudor Says:

  Baiete, ar fi vreme de concluzii. Ai ales politehnica in detrimentul atm-ului,loc unde imi desfasor eu activitatea. Mai intai te-as intreba ce inveti acolo. Pun comment-ul aici, gandindu-ma ca il vei gasi mai repede. Poate facem o comparatie intre ele.
  Sa fie asta primul mesaj dintr-o serie?
  1. Se face carte?
  2. Profi? Vin ori ba?
  3. Laboratoare serioase ori ba?
  4. de fete nu intreb, e drept ce ai scris pe blog
  5. colegii? adica este un pic de concurenta?(poti spune mai multe despre colegi, dace vrei<>)
  6. trezirea la cat? (intreb pt ca stiu ca o sa fie diferenta mare)
  7. finalul zilei la cat? stai in camin?cum e?
  8. la ce grad ai ajuns 🙂 aici voi raspunde numai eu.
  9. pe degetele de la cate maini ai putea numara persoanele care te enerveaza acolo.(eu o sa am nevoie de cateva)
  10. urmarindu-ti blogul vad ca nu(prea) ai prea avut timp de altele. In cazul meu, repet afirmatia si sterg ce e intre paranteze: Nu am avut timp.(Aici poate fi in ambele cazuri consecinta profilului tehnic aflat in contradictie cu scrisu’-ar merita mai multe discutii asta)
  11. se zice ca cine termina facultatea se putea considera intelectual. Merge vorba si la poli?
  12. iai vitamine? (intreb pentru ca stiu ca in primii ani dupa ce termini, vei munci mult, la un privat, care va stoarce ce ai mai bun. Asta daca nu iesi din facultate director sau ceva sef). Eu vara culeg menta ca sa am ce freca peste cativa ani, cand termin.
  13. stii la cati ani vei iesi la pensie?
  14. idei noi debitate intre-timp despre subiectul asta?

  Astept raspunsuri sincere, ironii, dar sa nu fie sarcastice, si mai apoi voi raspunde si eu la intrebarile de mai sus.

 6. pureblack Says:

  Am vazut nivelul baietilor care intra la poli ( vorbesc de calculatoare ) si nivelul baietilor care intra la atm.
  la atm – jalnic, de rasul curcilor
  la poli – mediu spre bine, iar varfurile sunt absolut geniale.
  acuma daca aia de la atm or iesi mai bine decat aia de la poli, ca nivel de pregatire, sincer … ma indoiesc. oamenii aia pur si simplu nu pot. poti sa-i inveti orice, ei nu sunt capabili . Daca cel mai bun de la Academie a luat 0 puncte sau ceva de genul la concursul acela pentru studenti din grecia, de matematica, iar cel de la Poli a luat locul 1 , deasupra rusilor, atunci haide sa tragem niste “concluzii”. Din partea mea , iesi la pensie la 30 de ani. Eu nu am de gand sa pacalesc pe nimeni, vreau sa fiu platit pe cat merit, nu mai putin, dar nici EXAGERAT de mai mult, pentru ca am ( deocamdata 🙂 ) o demnitate.

  Si in ziua de azi , la nivel “european”, se pisa lumea pe grade, sincer. astea conteaza numai aici la noi in tara , la micile si marile gainarii care se fac. depinde ce anume urmaresti .

  mai astept si alte comentarii, chiar nu ma asteptam sa vad ce am citit aici. numai bine,


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: