Expresia libertatii

January 17, 2008

Dormeam … aeroterma mergea, nu era frig, dar aerul era incalzit si sufocant . Se auzea ca instalatorul ( ca e doar unul singur pe o raza de 10 km ) era pe hol. Mi-era somn dar ma ridic . Scot capul pe usa si-l vad trecand … cu ciocate, cretz, si mustatza. Nu tocmai imaginea de instalator, dar furtunul din mana ii dadea aceste drepturi . Eu n-am zis nimic, el mi-a zis: “Hai, spune acuma!”. Se poate si la mine ? Se poate smekere cum sa nu se poata. A rezolvat pe 2 baieti apoi a venit la mine. S-a urcat cu ceea le mai jegoase ciocate pe scaunul meu, pe pervazul meu, pe covorul meu, dar de data asta avea un furtun ( ca e singurul furtun pe o raza de 10 km) . Scoate apa … se incalzeste caloriferul . “Multumesc” , imi zice el ( la misto ) . “N-aveti pentru ce”, zic si eu la misto . Dam noroc cu o mana jegoasa ( a lui, nu a mea ) , si apoi imi explica libertatea cu niste cuvinte pe care nu am sa le uit niciodata … genul de cuvinte care te marcheaza pe viata si te fac sa iti dai seama unde te afli si pe cine ai in jur :

“Bai baieti, voi sunteti tineri. Voi sunteti frumosi . Voi nu trebuie sa dormiti cu patura pe voi ma !! Voi trebuie sa dormiti ( acum isi ia o expresie nostalgica ) in putzile goale ! ” ( moment de liniste , amandoi privim in jos :-< ) . Si pleaca . A fost cel mai barbatesc sfat pe care mi l-a zis cineva in ultimele luni … Putem fi si liberi !

Advertisements

One Response to “Expresia libertatii”

 1. Marius Photius Says:

  Eşti fascinant. cum reuşeşti tu să transformi nişte detalii atît de banale ale vieţii cotidiene în chestii amuzante. cum sistematizezi tu idei aparent obişnuite şi le dai sensuri noi…
  Pari aşa… de gaşcă 🙂
  spui la început că vrei să ajungi pînă unde te poate duce mintea. şi foarte bine spui. experienţa amară a vieţii îţi va arăta foarte clar limitele pe care singur ţi le pui fixîndu-ţi acest obiectiv.
  s-ar putea să existe şi pîrghii mai eficiente decît mintea ta.
  şi desigur… pocăinţa este mai mult decît un concept


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: